De Peplum Top van de stof Bubble Satin Old Rose.

Voor in het voorjaar wil ik alvast wat leuke shirtjes maken, waaronder deze. Bij Textielstad heb ik een Coupon gekocht om hiervan een shirtje te maken. Bij dit project heb ik het gratis patroon "Peplum Top" als basis patroon gebruikt en hierop heb ik zelf een variatie gemaakt. De reden is dat ik voor deze 'Bubble Satin Old Rose' stof heb gekozen, is omdat de kleur mooi uitkomt in het voorjaar en het geeft ook een chique uitstraling.   

Zoals ik al aangaf, heb ik deze prachtige Coupon gekocht bij Textielstad. De andere benodigheden; de garen, de naalden, de biaisband en de kalk potloden heb ik gekocht op de weekmartk in Culemborg. Mocht je het online willen bestellen, kan dat ook, wanneer je het item niet kunt vinden raad ik aan om een email te sturen, want hun assortiment is zo groot dat het niet allemaal op de webshop staat.  

Nadat ik de patronen heb geprint en heb uitgeknipt is het tijd om deze op de stof te leggen en met de stofschaar uit te knippen. Let goed op de figuurnaden, speld dit even af op de stof of teken dit met een kalk potlood na. We willen wel dat de figuurnaden in spiegelbeeld de juiste formaat hebben.

Wanneer je de stofpatronen gereed heb leg ik de voor- en achterkant met goede kanten op elkaar en stik ik als eerst de  schouders vast. Daarna ga ik de biaisband erin zetten, zodanig op een manier dat je de biaisband niet ziet zitten wanneer je het shirtje aan hebt.

Zoals je kunt zien op de foto speld ik de spelden vast met de kop naar mij en de punt van de naald van mij af, hierdoor kan je gemakkelijk de naalden eruit halen wanneer je verder stikt.

Inmiddels is de hals en de achterkant mooi afgewerkt door middel van een biaisband, de figuurnaden zitten erin en ik heb ook de mouwen eraan genaaid. Vervolgens ga ik de armlengte en de zijnaden dicht stikken. Waarom doe ik dit op deze manier? Hierdoor weet ik zeker dat de naden in de oksel precies op elkaar dicht gestikt worden.

Als laatst naai ik de ruchedelen aan elkaar en speld ik het elastiekje vast. Van te voren heb ik opgemeten hoe lang en waar het elastiek bevestigd moet worden. Ook hierbij speld ik de naalden met de kop naar mij toe en de punt van me af. Trek een beetje aan het elastiek zodat de markeringen die je hebt gemaakt op de juiste plek vast gestikt worden.

Uiteindelijk heb ik gekozen om een split in de onderkant van de mouwen te hebben. Verder zoom ik de uiteinden van de mouwen en de onderkant van de ruchedelen om en klaar is mijn Peplum Top!

 

Ben je benieuwd wat ik nog meer maak? Volg mij dan op instagram! @byvanlo

© 2020 - 2022 its Lovaly | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel